Азбука кавових напоїв

Еспресо
Інгредієнти:
Для приготування цієї кави ніяких додаткових інгредієнтів не потрібно.
Приготування:
Цей напій є традиційним в Італії і так і називається – просто кави – «Caffè». Для приготування однієї чашки потрібно приблизно 7 г мелених кавових зерен середньої або сильної обжарювання. Під високим тиском 50 мл гарячої води проходять через мелену каву. У результаті виходить червоно-коричневий або темно-коричневий кави з ніжною золотисто-коричневої пінкою.
Еспресо макіато
Інгредієнти:
Трохи молока і какао-порошку
Приготування:
Еспресо, долити до країв молочну піну. Зверху посипати трохи какао-порошку.
Каву з пінкою
Інгредієнти:
Для приготування цієї кави ніяких додаткових інгредієнтів не потрібно.
Приготування:
Традиційна кава швейцарців; також називається «Schümli-Kaffee». Готується за принципом еспресо, тільки для нього потрібні 120 мл води і кавові зерна Melitta Bella Crema La Crema.
Такий сорт кави з-за невеликий ступеня обжарювання ніжніше на смак порівняно з сортом кави для еспрессо.
Рістретто
Інгредієнти:
Для приготування цієї кави ніяких додаткових інгредієнтів не потрібно.
Приготування:
Для приготування однієї чашки потрібно приблизно 7 г меленої кави середньої або сильної ступеня обжарювання. Для приготування рістретто через мелену каву під високим тиском подається лише 30 мл гарячої води (для еспресо 50 мл). Французький варіант цього напою називається «Café serré».
Капучіно
Інгредієнти:
Приблизно 80 мл спіненого молока
Приготування:
Еспресо або кави лунго, зверху доливається спінене молоко. Варіант "по-віденськи" – «Kapuziner» – зверху прикрашається збитими вершками.
Якщо подобається, зверху можна посипати шоколадною стружкою.
Кава лунго
Інгредієнти:
Для приготування цієї кави ніяких додаткових інгредієнтів не потрібно.
Приготування:
Це еспресо, для приготування якого кількість води потрібно подвоїти. Для приготування однієї чашки потрібно приблизно 7 г меленої кави середньої або сильної ступеня обжарювання. Під високим тиском 100 мл (замість 50 мл, як для еспресо) гарячої води подається через мелену каву. В Австрії цей напій також називається «Verlängerter» (подовжений кави).
Кава з молоком
Інгредієнти:
Приблизно 100 мл спіненого молока.
Приготування:
Класичний варіант – суміш з 100 мл спіненого молока і 100 мл каву з пінкою. В Австрії цей варіант кава називається «Melange». В італійських і французьких рецепти кави з молоком використовується більше молока: для кави латте або Café au lait за бажанням пропорція каву з пінкою і теплого або спіненого молока становить 1:2. Обидва варіанти найкраще сервірувати у великих керамічних чашках.
Латте макіато
Інгредієнти:
120 мл молока
Приготування:
У цьому варіанті слід ретельно дотримуватися шари: 120 мл молока збиваються в піну у високому скляному стакані. Потім повільно і обережно доливають подвійний еспресо – він повинен бути видний у вигляді окремого шару між молоком і піною.